Mye står fortsatt på spill

13.09.2021

Det ser ut som Støre blir statsminister, men det er flere reelle 'men' inne i bildet. 

Et mikroparti fra Finnmark med 6000 stemmer kan komme til å avgjøre hvilken regjering vi får.

FrPs Jon Helgheim skremmer med at om ikke folk stemmer på han kan det gå til 'en kommunist' – som kan mobilisere en del taktiske stemmer til begge partier.

Pollofpolls mener at en enkelt stemme i Oslo kan avgjøre om sistemandatet går til Frp eller Rødt, og vi kan før eller senere – for eksempel i dag – oppleve at en enkelt stemme, uansett hvor i landet den er avgitt, kan avgjøre hele valget. Det ser ut som Støre blir statsminister, men det er flere reelle 'men' inne i bildet

Une Bastholm advarer mot at mye fortsatt står på spill dersom MDG mot formodning havner under sperregrensen.

Moxnes' kronikk i Dagbladet advarer mot at dersom Rødt/og eller MDG havner under sperregrensen, skal det ikke mer en et par prosentpoeng som hopper over til høyresiden for at Høyre får gjenvalg.

Demokratene advarer om at deres oppslutning kan bli mye høyere enn folk tror – som i så fall betyr flere mandater til høyresiden.

Støre har antatt at Vedum vil inn i regjering, og Sps parlamentariske kommenterte med at de ikke kan gjøre noe med at Ap ikke tror på dem – og Støre vil ikke svare på om han vil foretrekke KrF over Rødt.

Hvem som får statsministeren og regjeringen avgjøres av Stortinget, og sentrumspartiet Sp + de borgerlige ligger an til å få 92 mandater.

Dette er skrevet av en som fortsatt ikke har bestemt hva han skal stemme på, men avgjørelsen blir definitivt mer 'resultatorientert' enn 'enighetsbasert'.

Godt valg – og ikke anta at alt allerede er avgjort/at det ikke er noen grunn til å stemme!

Neste  | Indeks |  Forrige